Posna dolma



Ne djeluje vam privlačno? Ali ipak skreće pozornost... odlučili ste probati! I dobro da je tako, jer kako će te doživjeti i osjetiti taj neopisivo dobar miris, a koji se širi jedino za vrijeme pečenja ovih paprika. Vjerujte, ništa tako dobro ne miriše, a o okusu vam neću ni pričati...krenite u kupnju!


Sastojci:
10-ak paprika srednje veličine i tanjih stijenki, 5-6 krumpira ( oko 600 g), 1 crveni luk, 3-4 češnja češnjaka, vezica peršina, sol, puuuno papra i to svježe mljevenog, 5-6 žlica ulja, po mogućnosti maslinovog, 1 žlica crvene paprike ili dvije ... po ukusu.

Priprema: 

Paprike očistiti od sjemenja. Krumpir naribati. Naribati i luk. Usitniti češnjak i peršin... 


Sve skupa pomiješati, dodati začine, ulje i miješati da se izjednači boja. U svaku papriku staviti po dio nadjeva i ne zbijati ga - neka ostane mekano! 


Složiti u nauljen oblik za pečenje, pokriti aluminijskom folijom i peći oko 30 min na 200°C. Maknuti foliju, okrenuti paprike na drugu stranu, nakapati s nekoliko žlica ulja i nastaviti peći dok ne dobiju potrebnu boju...


Napomena:
Ako želite baš ovako kako sam ja radila onda u smjesu dodati i malu šalicu riže. Meni je puno draže s rižom i ja je uvijek stavljam! I sav sok - vodu koja se odvaja iz krumpira i ostaje u zdjelici, obavezno žlicom skupite i dodajte u paprike.
Ako vam se učini da su suhe, doliti malo vode pred kraj pečenja!




Primjedbe