Koko gulaš



Da je od stare koke dobra juha to već znaju i vrapci na grani... A kakav je gulaš od iste, saznat će te učinite li ovako...
Sastojci: 
2 bataka s karabatcima, 2 - 3 crvena luka, 2 češnja češnjaka, 1-2 dl bijelog vina, 1 žlica crvene paprike, ne prepuna, 2-3 žlice pasirane rajčice ili manja žlica koncentrata rajčice, vezica peršina, sol, papar, ulje, špageti ili druga tjestenina, ribani sir .
Priprema: 
Meso odvojiti od kosti i narezati na komade. Posoliti i pržiti na dobro ugrijanom ulju dok dobije boju karamela... Dodati usitnjeni luk i nastaviti pržiti dok i luk ne zazlati. 
Zaliti vinom. Kad vino ispari dolijevati po malo vode i pirjati najmanje pola sata. Luk treba postati prilično kašast. Ako je meso jako tvrdo pirjati još neko vrijeme. 
Dodati papriku, pasiranu rajčicu, papra i soli ako treba, nekoliko grančica peršina i usitnjeni češnjak. Uliti 2 dl vode i kuhati na laganoj vatri toliko da meso postane mekano, a umak gust i sjajan. 
Vodu dolijevati u malim količinama. Na kraju izvaditi grančice peršina. Ne usitnjavam ga jer volim čiste umake, a on i ovako da šta treba ... Posebno skuhati tjesteninu, umiješati gulaš, posuti sirom i listićima bosiljka po ukusu!



Primjedbe